Einsteinweg 35A | 3752 LW | Bunschoten
033- 205 34 66 (08:30 - 12:00 en 13:00 - 17:00)

Leestijd: 1.5 minuut

Hoe u de diefstal kunt voorkomen van uw voertuigen en machines door middel van GPS

Diefstal van voertuigen komt nog steeds vaak voor; zo zijn er in 2019 zelfs 3606 auto’s gestolen. Cijfers die des te meer aantonen dat het niet (meer) mogelijk om uw voertuig onbeheerd achter te laten zonder het risico te lopen dat het voertuig ontvreemd is bij terugkomst. Of het nou gaat om machines op de bouwplaats, auto’s van de zaak of een eigen auto; de diefstal vindt op alle mogelijke manieren plaats. Aan de beveiliging van het voertuig in kwestie blijkt in veel gevallen helaas geen aandacht geschonken.

Met GPS is de beveiliging van uw voertuigen eenvoudig gewaarborgd. In dit artikel leest u verschillende functionaliteiten die GPS trackers bieden op het gebied van diefstalpreventie.

Zonebeveiliging (geofencing)
Met ‘geofencing’ is het mogelijk om een digitaal hek te creëren rondom uw voertuigen of machines. Dit kan bijvoorbeeld gaan om bouwplaatsen, projecten, kantoren, bedrijfspanden of algemene parkeerplaatsen. Mocht een voertuig of machine de beveiligde zone verlaten die u heeft gecreëerd, dan ontvangt u hier automatisch een melding van.

kilometerregistratie lease-auto

Bewegingsmelding
Bewegingsmeldingen houden u op de hoogte van bewegingen van uw voertuig of machine op tijden dat deze niet hoort te bewegen. Dit kan bijvoorbeeld zijn op tijden buiten werktijden en werkdagen.

Op afstand uitschakelen voertuig
Mocht het toch gebeuren dat een voertuig gestolen wordt, dan kan het op afstand door de eigenaar uitgeschakeld worden dankzij een startonderbreker die wordt geïntegreerd met de GPS tracker. Hierdoor heeft degene die uw voertuig of machine ontvreemd, geen mogelijkheid meer om het te starten.

Sabotagemelding
Helaas is er altijd de mogelijkheid dat GPS trackers worden gedetecteerd en losgekoppeld om de GPS verbinding te verbreken; zo is een voertuig of machine niet meer traceerbaar. Indien dit het geval is wordt er een alarmering geactiveerd. Zo weet u direct of er sabotage plaatsvindt bij uw voertuigen. Gelukkig zijn trackers door de inbouw mogelijkheden goed weg te werken bij onder andere de accu, zo wordt de kans op sabotage aanzienlijk verkleind.

Door GPS trackers in te zetten dekt u zich dus in tegen de risico’s van diefstal. Met zone-beveiliging, sabotagemeldingen, bewegingsmeldingen en de mogelijkheid om uw voertuig op afstand uit te schakelen verkleint u de kans op diefstal. Zo kunt u gerust uw voertuigen achterlaten met de zekerheid dat ze er de volgende ochtend weer staan.

Uw voertuigen of machines beveiligen met GPS?

Vraag vandaag nog een offerte aan en ontvang geheel vrijblijvend een voorstel hoe u GPS kunt inzetten.