Einsteinweg 35A | 3752 LW | Bunschoten
033-20 53 466 (09:30 - 12:00 en 13:00 - 16:30)

GPS in het nieuws: PostNL vindt gestolen bus terug door middel van track & trace

GPS in het nieuws: PostNL vindt gestolen bestelbus terug door middel van track & trace

Shoppen, we doen het steeds vaker online. Eén van de weinige nadelen van online shoppen is dat je het product niet direct na het afrekenen in ontvangst kan nemen. Gelukkig wordt deze pijn sinds enige tijden verzacht met de track & trace code. Vul de code in op de website van de bezorger en je ziet precies wat de status is van je bestelling.

Een handig systeem -werkend op GPS- dat een extra service is naar de klant toe. Recentelijk is dit handige systeem gebruikt door de aanbieder zelf: PostNL.

Politie rukt uitlogo postnl gps tracker
Dankzij deze service heeft PostNL recent een gestolen bus uit zijn wagenpark kunnen traceren. In Mariënberg in Overijssel werd tijdens werktijd een in dienst zijnde PostNL bus gestolen. Dit werd op tijd bij de alarmdiensten gemeld waarna de politie met succes uitrukte. Helaas verloor de politie naar verloop van tijd het busje uit het oog.

Medewerkster PostNL traceert bus
Een scherpe PostNL medewerkster kwam met het idee om de track & trace code, horende bij de bus online in te voeren en zo de bestelbus via track & trace te traceren. Zo kon er aan de politie gemeld worden dat het busje stilstond op station Gramsbergen. Eenmaal aangekomen op deze locatie stond daar het bestelbusje mét de verdachte, die aan werd gehouden.

Een scherpe medewerkster van PostNL of een niet al te snuggere dader, wie zal het zeggen. En de pakketjes? Die zijn na de arrestatie gewoon bezorgd, hoewel met enige vertraging.

Ben je ook op zoek naar handige GPS oplossingen die ongewenst gebruik traceert en buiten de deur houdt? Neem gerust contact met ons op.

Bron: http://www.destentor.nl/hardenberg/gestolen-busje-postnl-snel-teruggevonden-met-track-enamp-trace~a85f07df/

Vragen? Live Chat

0000