Einsteinweg 35A | 3752 LW | Bunschoten
033-20 53 466 (09:30 - 12:00 en 13:00 - 16:30)

GPS in het nieuws: Primera zet GPS in ter preventie van jaarlijkse inbraakgolf

GPS in het nieuws: Primera zet GPS in ter preventie van jaarlijkse inbraakgolf

Primera, de bekende landelijke keten, gaat de proef op de som nemen. GPS trackers inzetten tegen de jaarlijkse inbraakgolf op tabaksartikelen. Jaarlijks wordt er namelijk in zo’n 30 Primera winkels ingebroken waar de inbrekers het vooral gemunt hebben op deze tabaksartikelen. Vandaag in mijn blog het innovatieve GPS verhaal van Primera.

‘De ruit eruit, een arm door de hele voorraad van het schap, een dekbedhoes eronder en er vandoor’ aldus Bert Kerssies van Primera. Dat is de manier waarop sigarettendieven te werk gaan. Een brute werkwijze van enkele seconden tot enkele minuten met een grote materiele én emotionele schade tot gevolg.

GPS moet diefstal voorkomen
Primera is er klaar mee, de jaarlijkse serie van overvallen. Daarom is er in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid een passende GPS oplossing bedacht voor de manier waarop de brute inbraken plaatsvinden. Bij de manier waarop deze sigarettendieven te werkgaan is er namelijk geen ruimte voor zorgvuldigheid; zonder massa is de diefstal niet winstgevend. Om dit gegeven worden er nu lege pakjes sigaretten voorzien van een GPS tracker. Doordat de sigarettendieven geen pakjes uit kunnen kiezen maar altijd voor de hele voorraad gaan zal er altijd één of meerdere GPS trackers in hun buit zitten. Op het moment dat de buit meegenomen wordt, gaan bij de politie de alarmbellen af. Die zullen vervolgens aan de hand van de GPS locatie de buit terugnemen.

Preventieve GPS oplossing
De plaatsing van de GPS trackers in de lege pakjes sigaretten is vooral preventief om sigarettenbendes af te schrikken. Winkels worden namelijk ook voorzien van een sticker met de tekst ‘Onze tabaksartikelen zijn beveiligd met een elektronisch volgsysteem’.
De pilot van deze GPS oplossing zal eerst plaatsvinden in 13 winkels waar de kick-off al plaats heeft gevonden in Rotterdam. Op termijn moeten alle 500 primera zaken uitgerust worden met lege pakjes sigaretten mét GPS trackers erin.

Voor elk probleem is er wel een passende GPS oplossing. Ben jij op zoek naar een passende GPS oplossing? Neem gerust contact op.

Bron: NOS

Vragen? Live Chat

0000