Data opslag en security

Data opslag en security

De bewustwording van goede data beveiliging en cybersecurity is de afgelopen jaren toegenomen. Bij My GPS Tracker juichen we deze ontwikkeling zeer toe en doen wij er alles aan om het risico op datalekken zo klein mogelijk te maken.

Zo leveren wij een bijdrage aan een veilige bedrijfsvoering met o.a. een beveiligd platform met strikt beveiligde verbindingen aan jouw onderneming te leveren. Hieronder leggen we graag uit welke methodes wij gebruiken om ons platform te beveiligen.

Gesloten netwerkverbindingen

Alle simkaarten in onze hardware opereren op een gesloten netwerk: een private APN verbinding, oftewel een VPN tunnel. Deze APN zorgt ervoor dat GPS-trackers hun data alleen via deze beveiligde APN kunnen versturen aan een kleine groep van vertrouwde servers.

Beveiligd platform

Alleen datastromen die over ons eigen VPN netwerk binnenkomen worden geaccepteerd door onze servers. Op deze manier minimaliseren wij de kans dat derden schade kunnen veroorzaken aan onze systemen.

Scheiding van locatiedata en persoonlijke gegevens

Locatie data en eventuele persoonlijke data worden gescheiden opgeslagen op onze systemen. Op deze manier voorkomen we dat wanneer er onverhoopt toch toegang tot onze systemen wordt verkregen, deze kwaadwillende niet bij alle data kunnen komen.

Managed data hosting in de EU

Al onze data wordt opgeslagen op beveiligde managed servers die geografisch in de EU gelokaliseerd zijn. Op deze manier zorgen we ervoor dat onze serverparken aan de strenge EU-eisen moeten voldoen. Doordat we gebruikmaken van managed servers kunnen we ook garanderen dat onze servers 24/7 beveiligd worden.

2FA

Indien gewenst kunnen wij 2FA authenticaties toestaan voor de accounts van de klant. Dit creëert een extra barrière en verkleint de kans op ongewenste toegang tot je voertuigdata. Binnen onze eigen onderneming maken wij gebruik van een password manager. Zodoende zorgen we ervoor dat medewerkers geen simpele wachtwoorden gebruiken en regelmatig hun wachtwoorden updaten.

Logging van user actions

Onze platformen houden bij welke gebruiker welke actie uitvoert op het platform. Op deze manier kunnen we bij gebruikersfouten en andere issues gemakkelijk terughalen hoe en wat er fout is gegaan.

Uitgebreid rechtenbeheer

Ons platform kent een uitgebreide rechtenbeheer waarmee wij in staat zijn om de informatie zo in te delen dat desbetreffende functies alleen zichtbaar is voor de desbetreffende medewerker(s). Een voorbeeld kan zijn dat een bedrijfsmanager toegang heeft tot alle historische locatiedata, maar een servicemedewerker bijvoorbeeld enkel live data kan inzien. Uiteraard helpen wij graag bij het inrichten van een dergelijke rechtenstructuur.