Materiaalbeheer makkelijk gemaakt


Materiaalbeheer

Goed materiaalbeheer wordt steeds belangrijker. Zo komt machine diefstal helaas steeds vaker voor en wordt zo efficiënt mogelijk gebruik maken van je wagenpark en materieel alsmaar belangrijker. Met de GPS trackers en materiaalbeheer software van My GPS Tracker maak je het beheer van je materiaal een stuk eenvoudiger. Onze oplossingen zijn geschikt voor bedrijven, ondernemingen en instellingen in uiteenlopende sectoren, waaronder transport & distributie, werkmateriaal & verhuur, bouw & installatie en nog veel meer.

Meer weten? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen, dan bespreken we samen hoe we jou en je bedrijf het beste kunnen helpen. Ook als je vragen hebt kun je gerust contact met ons opnemen.

Zo werkt materiaalbeheer van My GPS Tracker

Hoe materiaalbeheer via ons werkt? In principe heel simpel. Eerst rusten we alle voertuigen uit met GPS trackers. Deze zijn verbonden het bijbehorende voertuigvolgsysteem dat je gemakkelijk kunt gebruiken op je laptop of tablet. Vanuit dit systeem – een eenvoudig te gebruiken webportaal – kun je live zijn waar alle getrackte voertuigen zich bevinden en of ze bewegen. Daarnaast krijg je aan de hand van verschillende rapporten meer inzicht in de prestaties van je materieel.


Voor verschillende sectoren

Materiaalbeheer is van groot belang in uiteenlopende sectoren en branches. Wij bieden daarom materiaalbeheer oplossingen aan voor de volgende branches:

 • Transport & distributie
 • Automotive leasing & verhuur
 • Werkmateriaal & verhuur
 • Bouw & installatie
 • Infra & civiel
 • Recreatie & verhuur
 • Nautical verkoop & verhuur
 • Event management
 • ECO-Driving


Waarom trackers en materiaalbeheer software van my GPS Tracker?

 • 10 jaar ervaring & meer dan 30.000 actieve GPS trackers
 • Persoonlijke, transparante dienstverlening
 • API koppeling voor integratie met je eigen softwarepakket
 • Nederlandse onderneming met standaard en branche-specifieke oplossingen
 • Persoonlijke en transparante dienstverlening voor kleine én grote ondernemingen

Wat zijn de voordelen?

Onze oplossingen hebben meerdere voordelen voor uiteenlopende bedrijven en ondernemingen:

1. Machine diefstal voorkomen

Helaas komt machine diefstal vaker voor dan de meeste bedrijven denken. Tractoren, heftrucks, bulldozers, hoogwerkers, graafmachines, laadschoppen, noem maar op – ze worden allemaal regelmatig gestolen. Jaarlijks wordt er in Nederland zo’n €25 miljoen aan machines en materiaal vervreemd. Dit is voor de getroffen bedrijven een grote kostenpost, zelfs als ze goed verzekerd zijn, en kan zelfs de continuïteit in gevaar brengen. Kortom: machine diefstal moet voorkomen worden, iets wat gelukkig relatief eenvoudig te doen is met de materiaalbeheer software van My GPS Tracker. Zo kun je dankzij de GPS tracker altijd zien waar alle voertuigen zijn, is het mogelijk om een geofencing alarm in te stellen en is het materiaal van een afstand te deactiveren door middel van een startonderbreker.


2. Veiligheid voorop

Materiaalbeheer heeft niet alleen betrekking op het voorkomen van diefstal, maar ook op veiligheid. Met onze oplossingen houd heb je een live overzicht van waar welk materiaal is en ben je snel op de hoogte als er iets mis is. Meldingen krijg je immers automatisch op je telefoon, tablet of laptop.


3. Betere prestaties en meer inzicht

Ook zorgen onze oplossingen ervoor dat je vloot en materieel betere prestaties behaalt. Aan de hand van onze My GPS Tracker portal krijg je aan de hand van verschillende rapporteren namelijk inzicht in alle relevante informatie en data.

4. Automatische urenregistratie

Met ons systeem worden automatisch de draaiuren geregistreerd. Niet alleen hoe lang er is gewerkt wordt vastgelegd, maar ook wanneer. Zo houd je bij wanneer het materiaal aan onderhoud toe is en kun je transparant zijn tegenover opdrachtgevers.

5 . Gemakkelijk te koppelen aan bestaand softwarepakket

De kans is groot dat je als modern bedrijf al een softwarepakket gebruikt. Voor onze GPS trackers en webportal hoef je gelukkig geen nieuw, apart pakket te gebruiken. Onze materiaalbeheer software is namelijk eenvoudig te integreren in je bestaande softwarepakket aan de hand van een API-koppeling.

6. Hulp nodig? Wij staan voor je klaar

Heb je hulp nodig bij het installeren en/of instellen van het systeem? In dat geval kun je ons hier gewoon voor inschakelen, wij helpen je graag op weg.

Vraag een offerte aan

Ben je geïnteresseerd in onze oplossingen voor materiaalbeheer? Neem dan direct contact met ons op of vraag een offerte aan. Heb je nog vragen? In dat geval kun je ook contact met ons opnemen, dan bespreken we samen de mogelijkheden. Contact opnemen kan telefonisch, via de mail of via ons contactformulier.

Krijg directe een offerte op maat

Bestel direct uw GPS tracker

De volgende bedrijven werken met My GPS Tracker