Asset tracking Indoor & Outdoor

Asset tracking & beveiliging met batterij gevoede trackers

Het traceren van je werkmaterieel is nog nooit zo makkelijk geweest. Met onze nieuwste asset trackers is het inzichtelijk maken van al je assets een fluitje van een cent. De batterij gevoede oplossingen hebben de mogelijkheid om met 1 locatie update per dag tot 10 jaar tracking te leveren.

Het unieke formaat en robuuste behuizing maken de asset tracker ideaal voor alle type assets. Je kunt de asset tracker gebruiken op trilplaten, containers, steekkarren, hoogwerkers, graafmachines, aggregaten, aanhangers en nog veel meer.

Indoor asset tracking

Met onze uniek indoor asset tracking oplossing ben je instaat om zowel in gebouwen als daarbuiten locatie te bepalen. Op basis van onze ervaring is het outdoor tracken van assets nooit een probleem maar wanneer de assets ook veel indoor staan of rijden dan voldoen de meeste asset trackers niet aan de juiste vereisten.

Hiervoor hebben wij de ideale oplossing! Deze asset tracker kan indoor zijn locatie bepalen op basis van wifi signalen welke de asset tracker kan peilen zonder ingelogd te moeten zijn op het wifi netwerk. Door een slim algoritme laten we in de cloud een berekening maken die checkt zijn locatie data op basis van WIFI/ GPS of GPRS signaal.GPS oplossingen voor werkmaterieel & verhuurbranche

Grip op het werkmaterieel: waar staat het en wanneer wordt het ingezet? Hoe zit het met onderhoud, eventuele slijtage en wat als het materiaal niet wordt teruggebracht? Met de diverse My GPS Tracker oplossingen, zowel bedraad als met eigen accu voorziening, is al het werkmaterieel eenvoudig te beheren. Dit zorgt voor grip en efficiëntie in je organisatie, het is zelfs mogelijk om automatisch inzicht te krijgen in het werkmaterieel.

Zo kunnen bijvoorbeeld de draai- of gebruiksuren geregistreerd worden. Daarnaast heb je inzicht in de actuele locatie om het werkmaterieel efficiënt in te zetten, dan wel op te halen bij diefstal of niet tijdig terugbrengen. Ook kan je alerts ontvangen wanneer een hoogwerker, graafmachine, trilplaat, container, werkmaterieel een bouw- of werkplaats verlaat of weer binnentreedt met de zogenoemde geofence functionaliteit.


Meer efficiëntie, transparantie en inzicht

Door de GPS-tracker zijn veel zaken inzichtelijk te maken, waaronder slijtage, draaiuren en locatie. Daarnaast zorgt het voor transparantie, bijvoorbeeld in de verhuurbranche. Zowel voor verhuurder als huurder geeft het aan wanneer en hoeveel er gebruik van wordt gemaakt. Zo ligt alles zwart-op-wit vast en weet je of de huurder, klant of werknemer zich aan de afspraken of het contract houdt.

Het werkmaterieel kan tevens op een efficiëntere manier worden ingezet en hierdoor de omzet en marge verhogen.

30.000+

Actieve trackers

Onze trackers worden wereldwijd ingezet.

88

Actieve landen

Onze GPS trackers werken in 88 landen.

9/10

Tevredenheid

Op basis van 250+ beoordelingen door onze klanten.

300+

Tevreden klanten

Efficiëntie loont voor al onze klanten

Genereer essentiële data: van hoogwerker tot trailer

De draaiuren van hoogwerkers, kranen, machines, trailers, zware gereedschappen en ander werkmaterieel worden inzichtelijk gemaakt in het beveiligde AVG-proof webportaal, in je eigen persoonlijke omgeving. Hier genereer je rapportages met essentiële data als datum, start- en eindtijd, start- en eindlocatie, totale looptijd en afgelegde routes.

Een greep uit onze oplossingen

  • Locatie inzicht werkmaterieel

Door locatie inzicht is het eenvoudig en direct zichtbaar waar het werkmaterieel zich bevindt, op welk project, werf of bouwplaats. Daarnaast helpt de live locatie optie om het materiaal op te sporen in geval van vermissing of diefstal. Ook voor werkmaterieel zonder voeding hebben wij een oplossing met eigen voedingsbron.

  • Draaiuren registratie en onderhoud

Door de inzet van de GPS-tracker in het werkmaterieel wordt inzichtelijk op welke momenten en tijden het materieel is gebruikt. Dit draagt bij aan tijdig onderhoud en transparantie richting je opdrachtgevers of klanten en geeft inzicht in de inzet van het materieel bij een project.

  • Niet te starten, niet te misbruiken

Signaleer je gebruik buiten de afgesproken tijdstippen, bijvoorbeeld ‘s avonds of in het weekend? Deactiveer dan het werkmateriaal (mits voedingsbron) op afstand door de optionele startonderbreker. Dit voorkomt naast misbruik ook slijtage en een hoop discussie. In sommige gevallen voorkomt het ook diefstal: niet starten is niet te misbruiken.

  • API-koppeling met je eigen softwarepakket

Door onze API-koppeling biedt My GPS Tracker de mogelijkheid om een koppeling te maken tussen jouw huidige softwarepakket en de GPS-tracker. De informatie uit de tracker kan naar jouw eigen pakket worden gestuurd. Deze API-koppeling wordt kosteloos beschikbaar gesteld.

Staat de gewenste oplossing voor jouw bedrijf er niet bij? Geen zorgen, bovenstaande is slechts een greep uit de diverse oplossingen die wij aanbieden. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.