Hoe bedrijven diefstal voorkomen door de inzet van My GPS Tracker

Diefstal voorkomen door My GPS Tracker

Voor autoverhuurders, aannemersbedrijven, installateurs en andere bedrijven met een (groot) wagenpark blijft het voorkomen van diefstal van hun voertuigen een pre. Gelukkig worden er in Europa steeds minder auto’s gestolen (een daling van maar liefst 40% tussen 2010 en 2017), toch blijft het aantal diefstal nog steeds hoog. In de eerste zes maanden van 2019 werden er maar liefst 3606 auto’s gestolen.

Hieronder kan ook uw (totale) wagenpark vallen. Dit negatieve effecten voor uw organisatie mogen duidelijk zijn; financieel kan dit desastreus zijn. Voor uw personeel, maar ook voor uw product of dienstverlening naar uw klanten. GPS biedt een uitkomst wanneer het gaat om het beveiligen van uw wagenpark. Door uw voertuigen te voorzien van een voertuigvolgsysteem verkleint u de kans op diefstal (en oneigenlijk gebruik) aanzienlijk.

Live locatie en geschiedenis
Via een portaal heeft u 24/7 inzichten in de live posities van uw voertuigen. Zie direct waar uw voertuigen zijn óf zijn geweest door middel van route-geschiedenis.

Op afstand uitschakelen voertuig
Wanneer een voertuig toch wordt gestolen kunt u deze op afstand uitschakelen via een online portaal. Zo voorkomt u dat een gestolen voertuig niet meer te achterhalen is. De gestolen auto is niet meer te starten tot de blokkade weer door u wordt opgeheven.

Zone-beveiliging
Stel digitale ‘hekken’ in rondom plekken die u wilt beveiligen. Dit kan bijvoorbeeld een kantoorpand zijn, plek van verhuur of zelfs een afbakening op plaats-, regio- of landniveau. Indien een voertuig de beveiligde zone verlaat of weer binnentreedt ontvangt u een melding. Zo weet u altijd op tijd wanneer een voertuig ontvreemd, of oneigenlijk gebruikt wordt. In dit geval kunt u dus ook direct het voertuig op afstand uitschakelen.

Notificaties bij calamiteiten
Als ondernemer komt het niet van pas om uw voertuigen of werknemers de hele dag ‘in de gaten te houden’ zodat er geen diefstal plaatsvindt. Gelukkig ontvangt u automatisch notificaties bij belangrijke gebeurtenissen. Bijvoorbeeld bij het verlaten van een zone, extreem gebruik of diefstal, nachtelijke ritten of gebruik buiten bepaalde tijden en dagen.

Alarm bij sabotage
Wanneer het volgsysteem wordt gedetecteerd én ontkoppeld ontvangt u een alarm op uw smartphone of via SMS en e-mail. Zo weet u direct of huurders en werknemers aan het sjoemelen zijn óf dat de My GPS tracker is gedetecteerd door iemand die uw eigendom wilt ontvreemden.

Krijg directe een offerte op maat

Bel mij terug voor meer informatie