66% van de gestolen caravans wordt niet meer teruggevonden

Gestolen caravans terugvinden 

Het is een bijzondere en spannende tijd. Nederland lijkt stil te staan tijdens de corona-crisis. Vooral voor ondernemers zijn er veel onzekerheden. Onzekerheden die gelukkig ook mooie kansen bieden; met name in Nederlandse recreatiesector.  Naar verwachting zal deze zomer het recreëren in eigen land vele malen groter zijn dan voorheen. Mensen kunnen vermoedelijk én willen (nog) niet naar het buitenland gezien alle, mogelijke maatregelen. Dit zal voor de Nederlandse camperverhuur vanzelfsprekend voor een enorme boost kunnen zorgen. Een positieve boost die anderzijds ook kan zorgen voor meer diefstal, misbruik en ander oneigenlijk gebruik van campers.

Want wist u dat maar liefst twee derde van de gestolen campers niet wordt teruggevonden? En dat juist de teruggevonden campers vaak onherstelbaar zijn beschadigd en ontdaan van de meest waardevolle spullen?

Diefstal kan voorkomen worden
Voor veel camperverhuurders dan wel de huurders zorgt dit voor een grote financiële strop, terwijl dit wél te voorkomen is met een voertuigvolgsysteem. Een voertuigvolgsysteem, ook bekend als GPS Tracker, wordt aangesloten op de accu van een camper waarna het constant zijn locatie zendt naar een online portaal. In dit portaal heeft de verhuurder grip op de totale verhuur. Zo is constant inzicht in de live én historische locatie van de verhuurde en niet-verhuurde campers. Daarnaast wordt de kans op diefstal aanzienlijk verkleind.

Automatische meldingen bij diefstal en calamiteiten
De GPS tracker in de camper verstuurt belangrijke, geautomatiseerde alarmeringen via SMS, e-mail of pushbericht bij calamiteiten. Bijvoorbeeld bij diefstal of verdachte bewegingen wanneer een camper een terrein verlaat, beweegt wanneer het hoort stil te staan of een bepaalde regio verlaat, zoals de landsgrenzen.

Op afstand uitschalen bij diefstal
Daarnaast kunnen campers door tussenkomst van een GPS tracker bij diefstal of oneigenlijk gebruik uitgeschakeld worden. Het uitschakelen gebeurt door de verhuurder via een online portaal. Na uitschakeling is de camper niet meer te starten bij diefstal. Voor verhuurders is dit een ideale tool wanneer een camper niet op tijd teruggebracht wordt, een bepaalde regio verlaat of gestolen wordt.

Op dit moment lijkt de drukke zomer voor de Nederlandse recreatiesector nog ver weg. Ook wij hopen dat de positieve tijd voor u als verhuurder weer snel voor de deur staat. Wanneer het zover is helpt My GPS Tracker u graag  met het voorkomen van diefstal van uw campers.

Wilt u de kans op diefstal van uw campers aanzienlijk verkleinen?

Vraag vandaag nog een offerte aan! Wij vertellen u graag meer over hoe u de kans op diefstal zo klein mogelijk maakt.

Krijg directe een offerte op maat

Bel mij terug voor meer informatie