Waarom de meeste bedrijven anno 2020 GPS in zullen zetten

Waarom de meeste bedrijven GPS in zullen zetten

Veel organisaties profiteren van de huidige economie. Vooral voor ondernemers met een wagenpark, trailers of werkmaterieel zorgt de economische groei voor meer druk op hun eenheden. Toenemende druk(te) die zorgt voor meer klanten en daardoor voor meer werknemers en meer voertuigen; al het goede komt in drieën. Door deze drukte komen deze ondernemingen ook voor diverse uitdagingen te staan. Het inzetten van GPS kan een onderneming daarbij de nodigde ondersteuning bieden.

1. Stimuleert veilig en duurzaam rijgedrag

Meer auto’s in de verhuur, meer druk op uw wagenpark door tijdsdruk of meer werknemers die een auto van de zaak (zakelijk of privé) rijden. Middels een GPS volgsysteem heeft uw organisatie meer grip op veilig rijgedrag. Zo meten parameters diverse gebeurtenissen.

Extreem rijgedrag
Filtert extreem rijgedrag uit uw wagenpark. Ontvang een melding op via pushbericht, SMS of e-mail wanneer uw voertuig onveilig gebruikt wordt. 

Risicofilters
Door speciale risicofilters wordt oneigenlijk gebruik van de voertuigen in uw wagenpark voorkomen. Zo worden o.a. illegale taxidiensten, nachtelijke ritten of drugrunners uit uw wagenpark gefilterd.

Te hard rijden
Ontvang meldingen wanneer huurders, klanten of werknemers te hard rijden in uw voertuigen. Zo heeft u altijd zwart-op-wit wanneer er verkeersovertredingen worden gemaakt, of kunt u hen er altijd op attenderen dat hun rijgedrag onveilig is.

Botsing
Indien uw huurder, klant of werknemer betrokken is bij een botsing (botsingsensor) ontvangt u een alarmering via SMS, pushbericht of e-mail. Zo kunt u in het geval van calamiteiten op tijd ingrijpen.

2. Gaat misbruik routes tegen

Uw organisatie is er gebaat bij dat voertuigen zijn waar zij behoren te zijn. Via een GPS track & trace weet u altijd of klanten en werknemers zich aan afspraken of een planning houden. Zo kunt u de te rijden route beveiligen en krijgt u een melding wanneer er van de route wordt afgeweken. Werknemers kunnen namelijk opzettelijk van de route afwijken om langer over een route te doen of om in de tussentijd zaken buiten het werk om doen. Daarnaast kunt u het aantal kilometers ‘begrenzen’. Hierbij ontvangt u een melding wanneer een voertuig meer dan X kilometers rijdt. Zo weet u altijd (binnen een foutmarge) of er van een route wordt afgeweken.

3. Betere bediening klanten

Via GPS heeft u altijd optimaal inzicht in uw wagenpark en weet u altijd waar uw voertuigen zijn. Zo ben u in staat om uw wagenpark optimaal aan te sturen en ervoor te zorgen dat de dichtstbijzijnde voertuigen zo snel mogelijk op hun dichtstbijzijnde klantbestemming zijn. Hierdoor voorkomt u dat werknemer A naar klant Z wordt gestuurd.

4. Voorkom bijtelling Belastingdienst

Rijden u of uw werknemers ook privé in een zakelijke auto? Dan bent u als bedrijf fiscaal verplicht om de ritten te registreren. U moet namelijk aan kunnen tonen dat u niet meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt in een zakelijke auto. Wanneer dit wel het geval is bent u of uw werknemer verplicht om bijtelling te betalen. Bijtelling kan zelfs oplopen tot duizenden euro’s. Een GPS systeem registreert automatisch uw ritten. Hierbij worden alle door de Belastingdienst vereiste onderdelen geregistreerd. Zo ontvangt u maandelijks een volledig sluitende rittenregistratie in uw mailbox en voorkomt u bijtelling.

Wilt u uw kosten beheersen en duurzamere organisatie creëren?
Door bovenstaande onderdelen te sturen -middels de inzet van GPS- zult u de toenemende kosten die horen bij de groei van uw wagenpark en werknemers kunnen beheren. Het optimaliseren van timemanagement, planning, controle en rijgedrag zorgt voor minder kosten door een gereduceerde foutmarge en onderhoud- en brandstofbesparing. Zo draagt de inzet van My GPS Tracker in uw voertuigen bij aan een beter milieu door het optimaliseren van de inzet van werknemers en voertuigen.

Krijg directe een offerte op maat

Bel mij terug voor meer informatie