GPS in het nieuws: Domino Pizza, voorloper in fastfood door GPS
Untitled design

GPS in het nieuws

Wie fastfood zegt, zegt Mac Donalds. Het bedrijf dat bij 9 van de 10 mensen Top of Mind ligt. Toch vindt er in Nederland een stille verandering plaats. Naam: Domino’s Pizza. Vandaag kwam ik in een artikel een interessante ontwikkeling tegen waar GPS in wordt gezet ter optimalisatie en groei van het bedrijf. Daarom vandaag in mijn blog: Domino’s Pizza en GPS!

Blijven ontwikkelen

Even een klein stukje hedendaagse geschiedenis over Domino’s. De pizzaketen zit in stroomversnelling. Continue zijn zij bezig om leading te zijn in fastfood en bezorging. In 2017 verwachten zij uit te komen op 250 vestigingen. Dit zijn er meer dan Mac Donalds (!). Daarnaast worden pizza’s bezorgd met E-Bikes en verkopen zij 92% van hun pizza’s via het wereld wijde web.

 

GPS: Efficiëntie

Iedereen die zijn eten weleens online bestelt kent het probleem; wachten. Je hebt een uur geleden gebeld en je bestelling is er nog steeds niet. Wat doe je dan uiteindelijk? Bellen. Steevast krijg je hetzelfde antwoord: ‘We zijn onderweg!’. Door GPS zijn deze irritaties voorgoed verleden tijd. Domino’s werkt nu met track & trace, zo kunnen klanten hun bestelling volgen van het moment dat de pizza de steenoven verlaat  tot en met de voordeur.

Daarnaast zorgen de inzichten in bezorgingen en de analyses daarvan ervoor zorgen dat toekomstige bezorgingen steeds veiliger, efficiënter en sneller zullen zijn.

GPS: Order anywhere

Een ander punt met thuisbezorging is dat je ‘thuis’ moet zijn. Een pizza bestellen op mooie dag in het park of op het strand is vaak moeilijk. Ook hiervoor gebruikt Domino’s GPS. Als klant kun je je coördinaten doorsturen bij een bestelling. Op basis van GPS wordt dan je bestelling op je plaats naar keuze bezorgd zonder de koppeling met een huisadres.

Wanneer we naar GPS kijken in het nieuws zien we dat GPS steeds meer gebruikt wordt voor optimalisatie en efficiëntie. Ik blijf het nieuws in de gaten houden en jullie op de hoogte houden van de nieuwste GPS ontwikkelingen. Ben je ook op zoek naar optimalisatie en efficiënte? Neem gerust contact op met My GPS Tracker en vraag naar onze GPS oplossingen!

 

Krijg directe een offerte op maat

Bel mij terug voor meer informatie