Hoe kan ik goed mijn machine terugvinden bij diefstal?

Hoe kan ik goed mijn machine terugvinden bij diefstal?

De vraag ‘Hoe kan ik goed mijn machine terugvinden bij diefstal?’ is vast al eens bij je opgekomen wanneer je bedrijf over eigen voertuigen beschikt. Hoewel het aantal diefstallen in Europa steeds lager wordt, is het voor veel Nederlandse bedrijven nog steeds een groot probleem. Hoe gebeurt het? Hoe vaak gebeurt het? En wat kan je doen om te voorkomen dat het gebeurt? My GPS Tracker heeft hier de oplossing voor. Lees verder.

GPS tracking voor lokalisatie

Anderen benamingen voor een GPS tracker zijn voertuigvolgsysteem of GPS machine. GPS tracking is een eenvoudige manier om een voertuig te lokaliseren. Via een simkaart in de tracker zend je een signaal uit naar een satelliet. Met een app of een webportaal kan je hierdoor precies zien waar het voertuig zich bevindt. Het mooie hiervan is dat het ook prima werkt bij diefstal. Maar let op! Er zijn uiteraard wel connectiviteitskosten verbonden aan het gebruik van een simkaart.

GPS volgsysteem voor andere zaken

GPS trackers hebben ook andere voordelen dan lokalisatie. Zo is het te gebruiken voor urenregistratie, onderhoud en rapportages. Wil je weten hoeveel uur je machine heeft gereden of wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt? De GPS tracker kan je hierbij assisteren. Zo vermijd je diefstal én torenhoge reparatiekosten. Alle zaken zijn terug te vinden op de app en via het webportaal.

De risico’s van diefstal

Bedrijven die beschikken over hun eigen voertuigen moeten oppassen. Wanneer een bedrijf voertuigen zelf heeft aangeschaft, kan een diefstal hard aankomen. Een diefstal heeft een negatieve impact op een bedrijf. Hier gaat het niet alleen om het geld dat verloren gaat, maar het kan ook de dagelijkse workflow verstoren. Je bedrijf beschikt niet over hetzelfde aantal voertuigen als voorheen. Na dit voorval zal het extra tijd kosten om de workflow te herstellen.

Wat als mijn machine is gestolen?

Uiteraard kan het gebeuren dat je voertuig met GPS tracker wordt gestolen. Het is verstandig om in dit scenario nooit zelf achter de dieven aan te gaan. De informatie waar je beschikking over hebt, speel je door naar de politie zodat zij actie kunnen ondernemen. In de meeste gevallen vind je op deze manier je machine terug. De kans dat je voertuig schade op heeft gelopen is wel groot. Dieven slaan namelijk autoruiten in om toegang te krijgen.

De GPS tracker van My GPS Tracker aanschaffen?

Met de GPS tracker van My GPS Tracker hoef je je geen zorgen meer te maken! Onze GPS trackers zijn de oplossing voor waar en wanneer je ook wilt weten waar je machine zich bevindt. Vraag nu een offerte aan. Heb je vragen? Wij zijn te bereiken via ons contactformulier.

Krijg directe een offerte op maat

Bel mij terug voor meer informatie