“Het bijhouden van kilometer- en rittenregistratie voor ZZP’ers. Hoe werkt dat voor mijn bedrijf?”

Kilometer- en rittenregistratie voor ZZP'ers

Een vraag die wij dikwijls krijgen is; (hoe) moet ik als ZZP’er mijn kilometerregistratie bijhouden? De regels hiervoor zijn erg zwart-wit en kunnen u als ZZP’er veel voordeel opleveren: Als u in een auto van de zaak rijdt en hier niet meer dan 500 kilometer per jaar privé in rijdt moet u dit kunnen aan tonen bij de Belastingdienst. Dit noemen we een sluitende kilometerregistratie. Indien u aan de Belastingdienst aan kunt tonen dat u niet meer dan 500 kilometer privé rijdt per jaar hoeft u geen bijtelling te betalen.

Wat zijn de eisen van de Belastingdienst omtrent kilometer- en rittenregistratie?
Om een sluitende kilometer- en rittenregistratie bij te houden is het van belang om de volgend onderdelen te registeren:

  • Datum rit
  • Ritnummer
  • Begin- en eindstand kilometers
  • Adres van vertrek
  • Adres van aankomst
  • Type rit (zakelijke of privé)

Hoe kunt u uw kilometers en ritten registreren?
U kunt uw ritten handmatig registreren door na elke rit zelf de gewenste gegevens te noteren. Hiervoor zijn diverse standaard formulieren voor te vinden op internet. Wanneer u uw ritten heeft geregistreerd moet u deze vervolgens over zetten in een Excelbestand zodat deze ook digitaal gewaarborgd zijn. Het vergt de nodige discipline (en tijd) om elke rit via de bovenstaande eisen in te vullen. Wanneer u kostenbesparend te werk wil gaan kunt u ook kiezen voor automatische kilometer- en rittenregistratie.

Via een GPS device (ook wel bekend als Black Box) die in uw auto wordt geplaatst, worden kilometers- en ritten automatisch geregistreerd. Via een bijbehorende online platform heeft u een compleet inzicht in uw kilometers en ritten. Via dit platform ontvangt u automatisch een sluitende kilometer registratie in uw mailbox. Dit bevat een Excelbestand met alle informatie die voor de Belastingdienst vereist is. Wilt u meer weten over kilometer- en rittenregistratie? Neem dan contact op met My GPS Tracker.

Krijg directe een offerte op maat

Bel mij terug voor meer informatie