Beveilig je camper met een peilzender (SCM gecertificeerd)

Beveilig je camper met een peilzender 

Camperdiefstal is een toenemend probleem. Verhuurders van campers zien steeds vaker hun camper niet meer terugkeren na de verhuurperiode. Daarom heeft Aveco als verzekeraar van Camperverhuur bedrijven verplicht vanaf 1 juli een SCM goedgekeurde peilzender in de camper te plaatsen.

Wat is Kiwa SCM? 

SCM staat voor Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging. Kiwa SCM is actief in het certificeren van voertuigbeveiliging. Met als doel dat diefstal wordt voorkomen en gestolen voertuigen gemakkelijker teruggevonden worden. Veel voertuigverzekeraars werken samen met Kiwa SCM en stellen steeds strengere eisen aan de beveiliging van voertuigen. Verzekeraars gaan niet meer akkoord met alleen een alarmsysteem, maar eisen vanaf 1 juli 2021 dat campers worden voorzien van tracker met peilzender.  

GPS systeem 

Een tracker, van My GPS Tracker,  met peilzender wordt ook wel een GPS systeem of voertuigvolgsysteem genoemd. Dit is een kastje dat op een geheime plek in de camper wordt ingebouwd. De plek is geheim, zodat de dieven het kastje niet zomaar kunnen vinden en verwijderen. De software van het kastje stuurt één keer per dag een signaal naar de meldkamer, waardoor de camper gelokaliseerd wordt. Zo kan de camper na diefstal eenvoudig en snel worden teruggevonden. 

Particuliere verhuurders 

Naast camperverhuurders, verhuren ook steeds meer particulieren hun camper aan derden. Op het platform GoBoony bieden meer dan 1.400 particulieren hun camper aan voor verhuur. Ook voor hen geldt dat ze hun camper moeten voorzien van een GPS peilzender met SCM certificering. Alleen dan is de camper verzekerd tegen diefstal.  

My GPS Tracker 

De My GPS peilzender is SCM gecertificeerd en kan altijd de camper traceren door middel van de slimme software. De hardware heeft een batterijduur van zeker 3 jaar. Bovendien kan er 24 uur per dag contact gelegd worden met een alarmcentrale calamiteiten, wanneer je pech of andere problemen hebt met de camper.  

Wil je jouw camper(s) goed verzekeren tegen diefstal of meer informatie over deze GPS peilzender? Neem contact op

Krijg directe een offerte op maat

Bel mij terug voor meer informatie