‘Hoe het signaleren van onveilig rijgedrag niet alleen voor een veilig wagenpark zorgt.’

Onveilig rijgedrag signaleren

Staat veiligheid bij uw business ook met stipt op 1? Bij de meeste organisaties gelukkig wel. Maar wat nou als uw voertuigen op een onveilige manier gebruikt worden? De kans op ongelukken neemt toe, met onvoorzienbare materiële en immateriële gevolgen. Vooral in het geval van bijrijders (collega’s, werknemers en klanten) is het belangrijk dat de berijder een veilige rijstijl hanteert.

Hoe wordt een veilige rijstijl gesignaleerd?
Een veilige rijstijl kunt u meten middels een GPS tracker in uw voertuigen (ook wel Black Box). Dit device hanteert diverse parameters die onveilig rijgedrag meten en u bij het triggeren van deze parameters automatisch op de hoogte houden. Volg voertuigen eenvoudig met de tracker.

 • Rijgedrag filter
  Een speciale filter stelt op basis van diverse gebeurtenissen onveilig rijgedrag vast. Dit is een som van een X aantal diverse onveilige gebeurtenissen over een X periode van tijd. Indien de uitkomst van deze som wordt vastgesteld ontvangt u een alarmering over onveilig rijgedrag van één van uw werknemers. Zo bent u direct in staat om uw werknemer hier op aan te spreken zodat het rijgedrag aangepast kan worden.

Daarnaast zijn er diverse ‘losse’ paramaters die u kunt hanteren om mogeljk onveilig rijgedrag signaleren:

 • Te hoge of lage snelheid
  Het overschrijven van snelheden zorgt vanzelfsprekend voor hoge boetes voor uw organisatie. Daarnaast zorgen te hoge snelheden voor gevaarlijke situaties voor uw werknemers en bijrijders. Dit zelfde geldt voor het hanteren van een te lage snelheid beneden het wettelijke minimum.
 • Botsing
  In het ergste geval vindt er daadwerkelijk een botsing plaatst door onveilig rijgedrag (of door andere factoren waar uw werknemer of huurder geen invloed op heeft). De GPS tracker (Black Box) zorgt er in dit geval voor dat u een alarmering ontvangt met het bericht dat auto X een botsing heeft gehad. Zo kunt u adequaat actie ondernemen om bijkomende schadeposten zoveel mogelijk te beperken.
 • Plotselinge rem of versnelling
  Plotseling versnellen heeft een negatieve invloed op het brandstofverbruik. Plotseling remmen zorgt voor een grotere slijtage van de banden. Daarnaast kan plotseling remmen een indicatie van onoplettendheid zijn.
 • Niet-contractieel gebruik
  Een speciale parameter filtert niet-contractueel gebruik uit uw fleet. Hierbij kunt u denken aan het geval dat personeel, huurders of werknemers uw voertuigen mogelijk gebruiken voor illegale taxi- of koeriersdiensten als drugsrunner of voor nachtelijke ritten (indien nachtelijke niet van toepassing horen te zijn).

Verlaag brandstofkosten met 33% door veilig rijgedrag
Rijgedrag is direct verbonden met de uitstoot van CO2 en brandstofverbruik. Door een onveilige rijstijl te hanteren kan het brandstofverbruik zelf oplopen met 33%. Daar bij geldt: hoe veiliger er gereden wordt, hoe minder kosten er zijn voor uw organisatie. Zo bespaart een veilige rijstijl op:

 • Brandstofgebruik (tot 33%!)
 • Slijtage van uw voertuigen
 • Onderhoudskosten
 • Verkeersboetes

Neem contact op met My GPS Tracker en wij vertellen u binnen 1 dag hoe u uw business kunt optimaliseren door het signaleren van onveilig rijgedrag. 

Krijg directe een offerte op maat

Bel mij terug voor meer informatie