Wat is GPS-tracking?

Wat is GPS-tracking?
GPS-tracking. Wat is dat eigenlijk precies? Een term waar veel onduidelijkheden over bestaan. Daarom deel ik vandaag met jullie een blog waarin ik kort uitleg wat GPS precies is.

Een stukje GPS-Geschiedenis
GPS staat voor Global Positioning System. Dit is een netwerk van satellieten die rondom de aarde draaien om posities op aarde te bepalen. Dit systeem is in de jaren 70 van de vorige eeuw bedacht door de Amerikanen. Voor hen had het militair doeleinde: het bepalen van de positie van het leger. Nu, ruim 45 jaar later wordt dit systeem nog steeds wereldwijd gebruikt! De bruikbaarheid is eindeloos: navigatiesystemen, sports apps en locatievoorzieningen op social media maken allemaal gebruik van GPS.

Werking GPS-Tracker
 Bij MyGPSTracker.nl maken wij gebruik van GPS voor trackingsystemen. Een GPS-tracker bestaat uit drie onderdelen om een locatie te bepalen.

  1. De tracker bepaalt met zijn GPS-chip de locatie.
  2. De tracker verstuurt door middel van mobiel 2G internet de locatie naar de server.
  3. De app laat de locatie zien op uw compoter of smartphone.

In het device zit een GPS ontvanger die signalen ontvangt van meerdere satellieten. Deze satellieten bepalen je  positie op aarde op basis van een berekening.

Wist je dat:

  • In een GPS-tracker een simkaart zit, net zoals in uw telefoon?
  • Een GPS-tracker minimaal 3 GPS sattelieten moet zien om een locatie te bepalen?
  • Een GPS-tracker tot 2.5 meter nauwkeurig zijn locatie kan bepalen?

GPS-Tracker aanschaffen
My GPS Tracker is al jaren de specialist in GPS-tracking. Wij verkopen diverse betrouwbare trackers met een divers pakket aan eigenschappen. Zo heeft u altijd een passende tracker voor uw branche specifieke situaties. Heeft u naar aanleiding van dit blog nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Krijg directe een offerte op maat

Bel mij terug voor meer informatie