Wat is Track & Trace en hoe kan ik het als ondernemer inzetten?

Track & Trace voor ondernemers

Track and trace, een term die we steeds vaker in Nederland horen rondgalmen. Dit heeft onder andere te maken met de opkomst van het online shoppen. Vanaf het moment dat wij de bestelknop indrukken willen we maar al te graag weten wanneer ons pakketje aankomt. Post grootheden als Post NL, TNT, DHL en vele anderen beantwoorden deze klantvraag graag met een track & trace code bij iedere bestelling. Met deze code kunnen we als consument onze pakketjes vanaf de fabriek tot en met de brievenbus volgen; niets wordt meer overgelaten aan het toeval!

Effiecient werken
Met deze ontwikkeling heeft track and trace het CSI, NCIS en Baantjer sfeertje achter zich gelaten. Track and Trace wordt gebruikt voor het volgen van pakketjes, materieel, het aansturen van wagenparken en het structureren van werknemers. Track and Trace staat anno 2017 voor een zo hoog mogelijke efficiëntie.

Hoe werkt Track and Trace in een GPS Tracker?
Een systeem van satellieten, beter bekend als GPS bepaalt de positie van een object waar een tracker aan verbonden is. Hiervan vind je in mijn vorige blog een uitvoerige beschrijving. Door middel van GPRS oftewel het mobiele netwerk zendt de GPS Tracker notificaties door naar de gebruiker op basis van ingestelde commando’s. Zo kan er bijvoorbeeld ingesteld worden dat de gebruiker een melding ontvangt wanneer een auto in het wagenpark afwijkt van de route.

Bij My GPS Tracker werken we met een Tracking Portal. In deze portal kunnen onze klanten met een app op hun smartphone, tablet of desktop Track and Trace gebruiken voor:

  • Voertuigen live volgen op straatniveau
  • Gedetailleerde informatie per object, persoon, voertuig
  • Geofence of viruteel veiligheidshek
  • Alerts
  • Ritregistratie
  • Routeplanner
  • Filemeldingen
  • En nog meer voordelen

Wilt u uw efficiëntie ook optimaal aanscherpen? Bij My GPS Tracker kunt u gebruik maken van Live GPS Tracking. Als klant heeft u  daarnaast altijd full telefonisch en mail support op afstand. Zo zijn wij uw partner in efficiëntie en optimalisatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan!

Krijg directe een offerte op maat

Bel mij terug voor meer informatie